TIPS PEMAKANAN IBU HAMIL DI BULAN PUASA

Alhamdulillah..akhirnya tiba juga ramadhan yang kita tunggu-tunggu..kepada semua selamat menunaikan ibadah puasa pada tahun ini dengan sempurna. Dalam bulan puasa ni kalau boleh semua orang memang tidak akan lepaskan peluang sedaya upaya untuk berpuasa, tidak ketinggalan juga buat ibu-ibu hamil.
Bagi memastikan ibu-ibu dan bayi di dalam kandungan mendapat nutrien yang mencukupi semasa bulan puasa ini, berikut merupakan antara langkah-langkah yang boleh diambil oleh ibu-ibu hamil. Antaranya :

  • Pastikan anda minum air yang banyak ketika bersahur dan berbuka puasa, ia adalah bertujuan untuk mengelakkan dehidrasi yang akan membahayakan bayi di dalam kandungan.
  • Pastikan anda memakan makan yang mampu memberikan anda tenaga seperti kurma dan kekacang secara beransur-ansur ketika anda berbuka puasa. Ini adalah kerana makanan ini akan memberikan anda tenaga walaupun setelah beberapa jam berbuka puasa.
  • Elakkan makan yang tinggi kandungan gula, kerana ia akan mengakibatkan paras gula di dalam badan naik secara mendadak. Makanan seperti ini hanya akan memberi tenaga hanya seketika sahaja.
  • Jangan lupa, pastikan anda makan makanan yang tinggi kandungan protein seperti daging dan telur untuk tumbesaran bayi didalam kandungan.

** Pengambilan supplement untuk ibu hamil ketika berpuasa ESP & MEAL SHAKE untuk memastikan ibu sentiasa SIHAT, CERGAS & BERTENAGA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee boleh Email : julaizaharun@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp 017 9291087 @ 012 9950402
SID 1042062
Agen Shaklee area Johor Bahru & Pasir Gudang

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up