CHIMIEY DAN OMEGA GUARD SHAKLEE PART #2

Assalamualaikum..

Hi semua..

Hari ni nak sambung lagi cerita part #2 , pasal Chimiey dan Omega Guard Shaklee.

Sebenarnya Chimiey baru keluar ward malam tadi. Masalah kesihatan biasa dia asthma. Chimiey ni budaknya aktif sangat. Diam bila tidur atau pun tak sihat je. Last Chimiey kena asthma bulan 5 baru ni. Sama juga dengan yang terbaru ni kami duduk semalaman je.


BILA CHIMIEY MULA DAPAT ASTHMA??

Nak kata dapat dari mula lahir?? tak. Start dapat serangan ni masa umur dia 1 tahun lebih, bermula dengan selesema , batuk dan terus mengalami masalah susah nak bernafas. Biasanya kami kalau dia dah mula selesama dan batuk tu memang berjaga-jaga lah dalam pukul 2 ke 3 pagi akan ke hospital untuk dapatkan ned.BERAPA KERAP SERANGAN ASTHMA CHIMIEY??

Masa umur chimiey dalam lingkungan 1 ke 2 tahun, jarak serangan asthma 2 ke 3 bulan. 3 bulan tu kira dah lama sangat la tu, hospital tu kira rumah ke dua lah, sampai nurse pun dah boleh kenal dah.

Bila masuk umur 3 ke 4 tahun, masih lagi sama kadang-kadang 2 bulan, 3 bulan ada masa 4 bulan. Bergantung kepada kesihatan dia, kalau dia dapat selesema dan batuk memang kami akan berulang ke klinik untuk ned atau bila serius masuk wad lah.UMUR BERAPA CHIMIEY START CONSUME OMEGA GUARD??

Saya start bagi Chimiey OMEGA GUARD Januari 2014, awal tahun ni. Dalam masa yang sama saya bagi jugak MEAL SHAKES, CHEWABLE VITA C.

1st asthma attack untuk tahun ni bulan 5 2014, seterusnya hari jumaat baru ni bulan 11 2014. Jarak lebih kurang 6 BULAN.

Saya tahu penyakit asthma TIADA ubat, cuma yang ada PELEGA , PENCEGAHAN dan PENGAWALAN dari terus menjadi serius.

OMEGA GUARD, MEAL SHAKES & CHEWABLE VITA C usaha saya untuk Chimiey sentiasa sihat , tak mudah dapat selesema, batuk dan seterusnya asthma. Apa yang boleh saya lihat FAKTOR PENCETUS serangan asthma Chimiey adalah MAKANAN. (Terdapat juga faktor lain untuk pesakit asthma seperti sejuk, asap, habuk dan sebagainya ).


TEMPOH PENYEMBUHAN SELEPAS CONSUME OMEGA

Apa yang saya boleh cerita di sini tempoh penyembuhan Chimiey alhamdulillah dengan izin Allah terlalu pendek. Hanya semalaman duduk dalam wad, ned dalam 3 ke 4 kali , Chimiey dah mula aktif , melompat berlari. Sebelum ni kalau warded mesti 3 hari jugak lah.

Bila dah mula aktif, apa lagi doktor kata boleh balik, seronok lah kan, hehehe. balik rumah boleh sambung melompat , main , menjerit la..fuhhh. kita pulak yang risau tengok. betul ke dah ok ni?

Semuanya dengan izin Allah Chimiey dah sihat, alhamdulillah. :)


Saya Agen SHAKLEE JOHOR BAHRU & PASIR GUDANG.
ID No 1042062

COD Kg Melayu Majidee, Kg Bendahara, TESCO Tebrau, AEON Tebrau, Plaza Angsana, Giant Taman Suria (Southern City), Larkin Perdana, Pasar Larkin, AEON Permas Jaya, Kip Mart Masai (Pasir Gudang)

CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM 017 9291087


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up